16:31, ned, 28. Jul

FOTO: Podrobnosti požara avtobusa, Marprom se zahvaljuje vozniku za profesionalno reakcijo





Včeraj, okrog 14.23 so bili mariborski policisti obveščeni o požaru na avtobusu na območju PP Maribor II.

Kot so za Lokalec.si na Policijski upravi Maribor, pojasnili danes v zvezi s tem požarom dopolnjujejo informacije, da smo bili obveščeni o požaru na avtobusu, ki so ga pogasili gasilci GB Maribor: “Nastala je materialna škoda (po nestrokovni oceni približno 20.000 eur), na avtobusu je bilo 15 potnikov, ki pa so pravočasno izstopili in v požaru, po doslej znanih informacijah, niso bili poškodovani. Tuja krivda je bila za nastanek požara izključena.”

Voznik takoj začel z evakuacijo potnikov 

V podjetju Marprom pa so na družbenih omrežjih zapisali, da je včeraj popoldne prišlo do požara na mestnem avtobusu linije št. 3, ki se je takrat nahajal v bližini postajališča oz. obračališča Pokopališče Dobrava. Voznik je takoj ustavil avtobus, poskrbel za evakuacijo potnikov in pričel z gašenjem požara v predelu motorja avtobusa. Dokončno so ga nato pogasili mariborski poklicni gasilci.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, tako da je nastala samo premoženjska škoda zaradi uničenja vozila. Po izpadu slednjega je podjetje Marprom v najkrajšem možnem času zagotovilo nadomestni avtobus za linijo št. 3.

VIR: Marprom

Avtobus bil pred dnevi tehnično pregledan

Avtobus, na katerem je zagorel motor, je bil izpraven in je pred dnevi (19. 5. 2023) tudi opravil tehnični pregled. Po dogodku bo v sodelovanju z vsemi pristojnimi službami opravljen natančen pregled, ki bo tudi pokazal vzrok požara.

 “Marprom se zahvaljuje vozniku za takojšnjo in profesionalno reakcijo, gasilcem za hitro intervencijo in službi Nigrada za očiščeno prizorišče,” še zaključijo svoj zapis.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.