13:22, ned, 7. Jul

Klakočar Zupančič sprejela direktorico ZOO Ljubljana, govorile o sodelovanju z živalskimi vrti iz bolj oddaljenih držav





Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je danes, v sredo, 24. maja 2023, sprejela direktorico ZOO Ljubljana Barbaro Mihelič.

Pogovora se je udeležila tudi poslanka Mojca Šetinc Pašek. Direktorica Barbara Mihelič je na pogovoru na kratko predstavila ZOO Ljubljana in poudarila, da je naravovarstvena funkcija v ospredju delovanja sodobnega živalskega vrta. Slednji deluje kot vzrejni, rehabilitacijski in izobraževalni center, ki obiskovalce ozavešča o dobrobiti živali in pomenu ohranjanja biotske raznovrstnosti. Sogovornice so se nato pogovarjale o možnostih vzpostavitve sodelovanja z živalskimi vrti iz bolj oddaljenih držav, še posebej s tistimi, ki skrbijo za divje živali oziroma nam manj znane živalske vrste.

Po besedah predsednice Državnega zbora so takšni projekti priložnost za posebno obliko medkulturnega sodelovanja na področju živali in neprecenljivo izmenjavo znanj iz prve roke.

Predsednica Državnega zbora je ob zaključku pogovora izrazila veselje, da današnji obisk poteka ravno dan po prvi obravnavi novele Zakona o zaščiti živali, ko je vsakršno strokovno mnenje še posebej dobrodošlo. Predvsem pa je pozitivno, tako predsednica, da se v javnosti čedalje več razpravlja o pravicah živali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.