13:49, tor, 30. Apr

Pet kandidatov za direktorja ptujske bolnišnice





Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Ptuj se je prijavilo pet kandidatov. Ker dve vlogi nista bili popolni, je razpisna komisija sveta zavoda oba kandidata pozvala k ustrezni dopolnitvi, kar sta tudi naredila, so za STA sporočili iz ptujske bolnišnice.

Imen kandidatov zaradi varstva osebnih podatkov v bolnišnici niso razkrili, sicer pa se bodo članom sveta zavoda predstavili v ponedeljek, ko naj bi svet tudi imenoval novega direktorja.

Svet zavoda ptujske bolnišnice je razpis za novega direktorja objavil v začetku maja, potem ko bolnišnico od julija lani brez podpore ministrstva za zdravje kot vršilec dolžnosti vodi Aleksander Voda.

Kot so ob lanskem imenovanju Vode na ministrstvu pojasnili za STA, so bili seznanjeni z ugotovitvami Komisije za preprečevanje korupcije glede kandidata za direktorja. “Na podlagi tega mnenja kandidat ne uživa zaupanja za imenovanje,” so dodali.

Na protikorupcijski komisiji so pojasnili, da so ptujski bolnišnici posredovali ugotovitve o konkretnem primeru iz leta 2020, v katerem je pri Vodi kazalo na kršitev integritete.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.