18:17, tor, 30. Apr

FOTO: Bajaga s svojimi Instruktori napolnil Festivalno dvorano Lent





V Festivalni dvorani Lent je sinoči nastopil Momčilo Bajagić Bajaga s svojimi Instruktori.

Kdor čaka, dočaka, bi lahko rekli za vse obiskovalce, ki so čakali na to, da je na oder stopil Bajaga s svojo skupino Instruktori, ki ga zvesto spremlja na njegovih koncertih. Takoj, že s prvo pesmijo, so pokazali, da še znajo dobro razvneti občinstvo, saj je to tudi takoj začelo prepevati. Prva pesem S druge strane jastuka je zadonela v prepolni dvorani.

Bajaga i Instruktori v Festivalni dvorani Maribor

Ljudje so namreč, preden je nastopil čas za koncert, še postajali zadaj, okoli miz, na balkonih. Didžej pa jih je vse bolj ogreval, tako da so bili že dobro pripravljeni in tudi pri odru, ko se je pojavil Bajaga s spremstvom in odločno stopil na oder. Kot se skorajda spodobi, so najprej začeli igrati Instruktori, kaj kmalu pa je bil z njimi Bajaga.

Pesmi so si sledile ena za drugo, občinstvo jih je znalo tako rekoč na pamet, saj je ves čas prepevalo. Tako se je slišal izbor najboljših, najbolj znanih pesmi.

Za posebno vzdušje pa je poskrbel še Žika Milenković, ki je sredi koncerta slekel vrhnjo majico, pod njo pa imel še eno – z napisom Žika feel Slovenia. In seveda požel aplavz. In od takrat je šlo vzdušje, ki je že itak bilo dobro, samo še navzgor.

Bajaga je svojo glasbeno kariero začel leta 1974, sprva je bil pevec skupine TNT. Štiri leta kasneje so ga povabili v skupino Riblja čorba, kjer je igral kitaro vse do leta 1984. Nato pa je postal vodja skupine Instruktori, ki velja za eno najboljših glasbenih skupin tako v Srbiji kot tudi v nekdanji Jugoslaviji. Ob tem, ko je igral v skupini, pa je izdal tudi dva samostojna albuma, s skupino pa sedem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.