08:58, tor, 30. Apr

Koliko denarja bo za osvojitev Gira dobil Primož Roglič?





Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je minuli vikend postal zmagovalec dirke po Italiji. Zadnjo etapo v Rimu je pred Kolosejem varno končal v času glavnine po treh tednih poleg tekmecev premagal še številne padce, sneto verigo na Višarjah in tamkajšnji peklenski klanec do večne slave.

“Kot vselej pravim, vsaka zmaga je posebna in res sem hvaležen, da sem jo dosegel na Giru. To bo za vselej ostalo v mojem spominu,” STA navaja besede Rogliča. Koliko pa mu bo ta zmaga prinesla denarja? Sportklub navaja, da je, kot se za najboljšega v skupnem seštevku spodobi, Roglič na vrhu končal tudi glede zaslužka. Ta je v primerjavi z nekaterimi športi pravzaprav precej nizek.

Na Sportklubu še pišejo, da v kolesarstvu velja nepisano pravilo, da se zaslužena finančna sredstva delijo na ekipo – torej vsaj na osem kolesarjev, včasih pa celo še na strokovni štab. Največji denarni delež je Primožu Rogliču, po zapisanem na Sporklubu prinesla prav skupna zmaga, ki je vredna 265.668 evrov, kar predstavlja približno šestino celotnega sklada dirke po Italiji 2023. Razdelijo pa se tudi dnevne nagrade, skupen zaslužek je tako okvirno 289.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.