11:29, ned, 7. Jul

Na pohodu spet krajevne plohe in nevihte, ponekod bo hudo





Napoved razvoja krajevnih ploh in neviht ni nič kaj obetavna. Kaže, da se bo vreme kmalu poslabšalo, ponovno bo precej nestabilno.

Na portalu nvihte.si si so naredili podrobnejšo napoved razvoja neviht. Tako pravijo, da bo danes in v prihodnjih dneh ozračje čez dan oz. v popoldanskih urah postalo nestabilno. Že danes popoldne se bodo po Sloveniji pojavile krajevne plohe in nevihte. Res je, da zaenkrat še ne pričakujejo večjih posledic, a zapisali so, da lahko pride do nalivov in lokalne sodre.

Drugače pa bo jutri, ko bo vreme precej bolj spremenljivo in pestro. Nevihte se bodo po napovedih namreč razširile preko vse Slovenije.

Agencija RS za okolje (ARSO) napoveduje danes povečini sončno vreme, ponekod se bodo pojavile krajevne plohe in nevihte. Na primorskem naj bi šibka burja ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 °C. Jutrišnji dan pa bo tudi po napovedih te agencije vremensko nestabilen, delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

Sobota in nedelja bosta predvsem v popoldanskih urah prinesli plohe in nevihte.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.