01:33, ned, 19. Maj

ZD Maribor organizira akcijo cepljenja po znižani ceni za upokojence





ZD Maribor organizira akcijo cepljenja proti KME po znižani ceni za upokojence.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira 23. junija 2023 za UPOKOJENE občane Maribora in okolice akcijo cepljenja proti klopnemu meningoencafalitisu po znižani ceni. Cepljenje bo potekalo v popoldanskem času v pritličju lokacije ZD Maribor, Ulica Talcev 5.
Cepljenje proti KME bo na ta dan za upravičence stalo le 13€.

Ob cepljenju bo potrebno predložiti kartico upokojenca iz ZPIZ.

Zaposleni ambulante za cepljenje organizacijske enote Splošnega zdravstvenega varstva ZD Maribor bodo v času akcije delali brezplačno.

Občani se lahko na cepljenje naročijo:
– po e-pošti: mateja.vidovic@zd-mb.si
– na telefonsko številko 030 226 610 (od torka 6. 6. 2023 do vključno srede 21. 6.
2023)
in sicer
– v ponedeljek, torek, sredo, četrtek od 15. do 19. ure
– v petek od 8. do 12. ure.

»Zavedamo se, da so se vsi življenjski stroški kot tudi osnovne dobrine zvišale, pokojnine pa ostajajo enake, zato si predvsem upokojene osebe cepljenje težko
privoščijo in se v ta namen za cepljenje tudi ne odločajo. Zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti za to skupino bomo v času akcije delali brezplačno,« sporočajo zaposleni ambulante za cepljenje OE SZV ZD Maribor.

Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice. Virus se prenaša z vbodom okuženega klopa, njihova aktivnost pa se prične z začetkom toplejšega vremena. Kljub visoki verjetnosti okužbe, se za cepljenje v Sloveniji še vedno odloča premalo ljudi, zato je nujno aktivno ozaveščanje prebivalstva in izvedba aktivnosti, ki pripomorejo k dvigu stopnje precepljenosti proti tej resni bolezni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.