09:31, ned, 7. Jul

VIDEO: Skupina Zmelkoow se z novim spotom Vročina že pripravlja na vroče poletje. Samo da ne zmanjka piva …





Skupina Zmelkoow je objavila spot za pesem Vročina. Ležerna pesem, ki kaže na to, da se nam v vročinskem valu res ne ljubi početi stvari, kot pa nekje poleavati in biti preskrbljen s hladnim pivom, vas bo zazibala. Spot pa pokazal, da se vse bolj segreva naš planet.

Spremno besedilo ob izidu videospota pa spominja na to, da se naš planet globalno segreva, na kar Zmelkoow tudi prijazno opozarjajo. “Dokler se nekje daleč od nas talijo ledeniki, vihrajo orkani in v Sibiriji gori šota, se nas to morda neposredno ne tiče. Niti ni malo tistih, ki zato dvomijo v razsežnosti globalnega segrevanja in z njim povezanih groženj. Ampak, ko vidiš zavreti lastno pivo v vrčku pred seboj, je šale konec. Od tod je le še korak do apokalipse. Fantje v bendu Zmelkoow se seveda zavedajo omejenosti vpliva njihovega poziva po boljši skrbi zase in za naš planet, a svoj lonček k boju za boljši jutri so le primaknili,” je zapisano v sporočilu.

Kot se spodobi za grande finale, za zadnji in najboljši single iz zadnje in najboljše plošče, ocenjene s samimi deseticami, ’10/10′, je single opremljen tudi z videospotom, ki ga je v ustvarjalni vročici na vroč junijski dan zrežiral in zlepil vročekrvni Matjaž Učakar, še pravijo.

Skupina se je že poslovila v Kinu Šiška in na Štuku, septembra se bo še v Avditoriju Portorož

Skupina Zmelkoow si je v letošnjem letu zadala preventivno poslavljanje od svojega občinstva. Najprej so razprodali svoj Veliki poslovilni koncert – prvič v Kinu Šiška, nato še Veliki poslovilni koncert – drugič v Štuku. K sreči je bilo preventivno poslavljanje iz vljudnosti v strahu pred koncem sveta zaenkrat preuranjeno, a prave poletne vročine še letos nismo izkusili. Ob vsem tem pompu in solzah v očeh so se Zmelkoow nehote že tako priučili poslavljanja, da bi bilo škoda ne uporabiti te veščine še enkrat in morda postati celo najboljši band v slovesih, zato so najboljše slovo prihranili za konec: svoj Največji poslovili koncert – zadnjič bodo tako priredili na domačem terenu, v soboto, 16. septembra, v Avditoriju Portorož. Če še po tem slovesu ne bo konca sveta, se bo bend v bodoče raje držal dobrih, starih, preverjenih okroglih obletnic. Te (menda) nikoli ne zatajijo …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.