12:20, sob, 6. Jul

VIDEO: Letni kino Minoriti 2023 bo! VBO bo pokril finančni del





Letni kino Minoriti bo! Kot načrtovano ga bodo izvedli med 12. julijem in 19. avgustom, sporočajo iz Minoritov.

“Naša akcija je prinesla neverjetno število pozitivnih odzivov med ljudmi, ki enostavno niste sprejeli možnosti, da Letnega kina letos ne bi bilo. Hvala vam,” še sporočajo.

Velikodušna donacija VBO

Pojasnili so tudi, da so med odzivi prejeli tudi velikodušno donacijo podjetja VBO – Digitalno zobozdravstvo, ki je samo (!) pripravljeno zagotoviti CELOTEN manjkajoči del, ki bi ga morala po pogodbi o dvoletnem financiranju Društvu za razvoj filmske kulture financirati Mestna občina Maribor.

Zato smo se odločili, da zaključimo donacijsko akcijo. Vsem, ki ste donirali, se srčno zahvaljujemo in sporočamo, da bomo z vašim prispevkom omogočili dodatno brezplačno projekcijo “Od ljudi za ljudi” filmske klasike po vašem izboru.,” še sporočajo.

To ne sme postati nova realnost

Hkrati želijo izpostaviti pomembno sporočilo in stališče: “Tovrstne donacijske prakse ne morejo in ne smejo postati nova realnost, s katerimi bomo reševali kulturne projekte v prihodnje. Vse nas (organizacije na področju kulture) krčenje že tako minornih finančnih sredstev, namreč sili v nemogoče pogoje planiranja in organiziranja. Številne druge kulturne prireditve in dogodki v mestu, kakor tudi preostali dogodki Društva, so namreč v tem trenutku še vedno pod velikim vprašajem.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.