12:20, sob, 6. Jul

To so sporočili iz mariborske občine glede financiranja sociale





V teh dneh aktivno potekajo usklajevanja glede izvajanja proračuna MO Maribor.

“S stanjem smo seznanili športna društva, direktorje kulturnih zavodov, izvajalce programov s področja kulture in mladine, danes pa tudi s področja sociale,” so sporočili iz mariborske občine.

Sprejet proračun za MO pomeni načrt razpoložljivih sredstev, njihova realizacija pa je odvisna od številnih drugih dejavnikov. “Trenutno smo postavljeni pred dejstvo, da je potrebno proračun izvesti z nižjimi zneski, kot bi si želeli in je bilo sprva načrtovano,” pojasnijo.

Zaenkrat gre za začasne ukrepe, vse pa je odvisno od realizacije prihodkovne strani proračuna čez poletje. Tudi na področju sociale bomo izdali začasne odločbe s sporočilom, da bomo naredili vse, da se jeseni situacija stabilizira ter programi izvedejo v skladu z načrti.

V sporočilu za javnost so zapisali: “Javni razpisi za sofinanciranje programov s področja sociale v MO Maribor bodo izvedeni, izdane pa bodo začasne odločbe s 80 % predvidenega zneska. Enako velja za sofinanciranje društev upokojencev MOM. Zagotovili bomo tudi sredstva za sofinanciranje dopolnilnih programov na področju socialnega varstva v MOM za leto 2023 in 2024 v višini do 80% predvidenega zneska za vse dopolnilne programe.”

Znesek, ki je bil predviden za subvencioniranje oskrbe na daljavo v višini 6.000 evrov bo prav tako poravnan, MO Maribor bo tudi v prihodnje nadaljevala s štipendiranjem nadarjenih študentov in dijakov.

“Zavedamo se pomena zagotavljanja ustrezne socialne oskrbe. Tudi nadalje bomo podpirali delovanje socialnih ustanov. Rdeči križ Maribor bo tako s sprejetjem pogodbe začasno upravičen do 80% predvidenih sredstev, Socialna kuhinja pa bo po podpisu pogodbe upravičena do sredstev v predvideni višini,” dodajo.

V lanskem letu je bilo za področje sociale iz proračuna MO Maribor namenjenih 7,5 milijona evrov, letos je bilo sprva po prvem branju načrtovanih 8,3 milijone, po drugem branju se je znesek povečal na 8,4 milijone evrov, ki jih MO Maribor namenja za področje sociale.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.