12:30, sob, 6. Jul

FOTO: V Mariboru odprli 26 postajo MBajk





Od včeraj je na voljo novo MBajk postajališče št. 26, NiceHash – C. Proletarskih brigad.

Nova postaja je umeščena ob Cesti Proletarskih brigad v bližini lekarne in zdravstvene ambulante. Uporabnikom je tako v sistemu skupaj na voljo 26 postaj z 260 kolesi. Projekt souporabe koles v Mariboru kot krovni partner trajnostne mobilnosti v mestu podpira NLB Skupina.

Kolesa Mbajk še naprej ostajajo priljubljen način prevoza v mestu

“Sistem ima že več kot 20.000 registriranih uporabnikov, ki so od zagona sistema skupaj opravili že cca. 600.000 izposoj. Največ izposoj v enem dnevu smo zabeležili 11. oktobra 2022, ko je bilo opravljenih 3.623 izposoj. Povprečen čas izposoje traja 12 minut, med tednom beležimo 2.000 izposoj dnevno, ob sobotah preko 1.000, ob nedeljah pa v poprečju 600 izposoj na dan,” so dejali na mariborski občini.

“Samo sanjali smo lahko, da bo projekt Mbajk tako dobro zaživel, da bomo od lanskega aprila do danes deležni že več kot 600.000 izposoj,” je dejal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Nove postaje nastajajo v sodelovanju s podjetji, tokrat s NiceHash, in sicer po pravilu, da je oddaljenost od druge postaje največ 400m, kar omogoča res praktično uporabo za kakršnokoli razdaljo, je še zapisal.

Vladimir Hozjan, tehnični direktor podjetja H-Bit, je ob tej priložnosti povedal: »V podjetju si želimo povezanosti na vseh področjih, ne samo na tehničnem, ampak tudi na področju mobilnosti. Vabilu za sodelovanje pri projektu Mbajk smo se nemudoma odzvali, saj so med uporabniki tudi naši sodelavci in sodelavke, ki so pohvalili uporabnost koles, obenem pa je mreža Mbajk odlična priložnost za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga Mariborčank in Mariborčanov.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.