16:21, ned, 28. Jul

Policija razkriva nove podrobnosti: Pri mami pokojnega otroka našli prepovedane droge





Kot smo v minulih dveh dneh že poročali, so bili v torek obveščeni, da so v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, na območju Policijske postaje Žalec, našli mrtvega otroka.

“Še isto popoldne smo prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, po 118 členu Kazenskega zakonika. Obe osebi, mati otroka in njen partner sta še v policijskem pridržanju in bosta v nadaljevanju privedena k preiskovalnemu sodniku,” so uvodoma pojasnili na PU Celje.

Včeraj so na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne preiskave, z nekaterimi nadaljujemo še danes. “Pri do sedaj opravljenih hišnih preiskavah smo našli in zasegli prepovedane droge in bomo podali še kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika.”

Prav tako bosta ovadena tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po 192. členu Kazenskega zakonika.

V preteklosti so obe osebi že obravnavali

“Eno od njiju smo obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo smo obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja,” še pojasnijo.

Več informacij zaenkrat ni znanih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.