10:13, tor, 30. Jul

To je kazen, ki grozi mami pokojnega otroka





Slovenijo pretresa smrt otroka v avtomobilu. Za povzročitev smrti iz malomarnosti zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com so oba osumljenca popoldne privedli pred preiskovalnega sodnika in ostajata v sodnem pridržanju, zaslišali pa naj bi ju v petek.

Deček je imel tudi sorojence, zato se je po protokolu vključil center za socialno delo (CSD)

“V podobnih primerih CSD ocenjuje ogroženost otrok. Če se ugotovi, da starši ne ravnajo v korist otrok, potem center začne postopek javnega pooblastila posebnega varstva otrok in mladostnikov,” je po navedbah portala povedal direktor CSD Savinjsko – Šaleške Marko Verdevl.

Po njegovih besedah se izvede ocena ogroženosti, ki je osnovna, srednja ali visoka. Pri osnovni ali srednji se staršem nudi pomoč za spremembo njihovih dejanj. “V primeru, da gre za visoko stopnjo ogroženosti, pa center izpelje postopke po javnem pooblastilu tudi z morebitnim odvzemom otroka in namestitvijo v varno okolje,” je pojasnil. V primeru odvzema CSD najprej razišče socialno mrežo, torej sorodnike, in k njim namesti otroke, če obstaja ta možnost, sicer pa v krizne centre, še poroča portal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.