18:38, sob, 27. Jul

Zgodba, ki seže do srca: Deklica Nina prodaja krofe, da bi zbrala denar za očetovo zdravljenje





Ganljiva zgodba o enajstletni deklici Nini Ninković, ki na trgu Novega Sada vsak dan  prodaja krofe, zato da bi z izkupičkom lahko pomagala hudo bolnemu očetu, se naglo širi po vsej Srbiji.

Sprva je Nina po poročanju srbskih medijev hotela samo zaslužiti nekaj žepnine, a se je spomnila na to, da njen oče zaradi bolezni nujno potrebuje zdravljenje v tujini, možnost ima v Moskvi. Zdravljenje in pot pa je treba plačati. Enajstletnica je zaključila peti razred osnovne šole in se odločila, da bo pomagala družini. Njen oče je hudo bolan, ostal je brez enega očesa, bolezen pa tako napreduje, da je ogroženo tudi drugo oko.

Nina ima neizmerno rada svojega očeta, zato mu želi pomagati. Nataša Ninkovič, njena mama, je za Rino dejala, da so doma hoteli prihraniti skrbi tako Nini kot njenemu bratu Nemanji, a da sta otroka začutila skrb, ki je prevzela starše. Nina naj bi tako po maminih besedah se odločila, da nekako pomaga družini, da pride do denarja. Babica je dala idejo za krofe, je še dejala njena mama za Rino. Deklice pa niso hoteli pustiti same, tako da je mama odšla z njo.

Čao, jaz sem Nina,” pravi Nina v posnetku, ki kroži po družbenih omrežjih, in vabi ljudi, da pridejo na trg, da skupaj prodajo krofe za očetovo zdravljenje. “Vidimo se,” še pravi simpatična in izjemna deklica.

O akciji so spregovorili tudi preko družbenih omrežjih. Nato pa se je zgodba razširila po vsej Srbiji.  Deklica tudi prosi vse “tete”, ki imajo doma moko in ostale sestavine, da doma spečejo krofe in jih prinesejo na trg, da bi jih prodali za očetovo zdravljenje. Mala, a izredna deklica prodaja krofe skupaj z mamo in babico, krofe delajo same, kupujejo sestavine, nato pa jih nosijo na stojnico, še pišejo v medijih.  Krofe prodajajo na Vterničkoj ulici 51, Adice v Novem Sadu.

Ljudje hodijo v Novi Sad in v izredno dolgih vrstah čakajo, da bi lahko pri Nini kupili krofe in tako pomagali Nini, njenemu očetu in celotni družini. Med drugimi je Ninin posnetek delila tudi Zorica Blagojević, ki je ob tem zapisala: “Nina je neutrudna, jutri je na trgu od 19. do 21. ure. Jaz moram jutri poskusiti najboljše krofe v Srbiji.”

Kako dolge vrste ljudi, ki želijo kupiti krofe na osrednjem trgu v Novem Sadu ter pomagati Nini in njeni družini, se vidi na posnetku TUKAJ.

Zgodba pa se širi še naprej. Prostovoljne prispevke zbirajo tudi na tekočem računu, prav tako tudi preko kratkih sporočil SMS. 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.