08:22, sob, 6. Jul

Kaj se dogaja z ženskama, ki sta lani na območju PU Maribor do smrti zabodli moža?





Na območju PU Maribor so lani policisti obravnavali dva zločina, ko sta ženski, svoja moža zabodli z nožem. Pri obeh so bile poškodbe tako hude, da sta izgubila življenje. Če se je nekaj dni po dogodku govorilo le o tem, je kmalu vse potihnilo. Zato smo na Okrožnem sodišču preverili, kako daleč sta zadevi. Kot nam je uspelo neuradno izvedeti, sta obe na prostosti.

Aprila 2022 so policisti prejeli obvestilo, da je na območju Rač z nožem hudo poškodovan moški. Ko so prišli na kraj, so ugotovili, da 48-letnik ne kaže znakov življenja. Lahko so le še potrdili njegovo smrt. V preiskavi so ugotovili, da ga je med prepirom v kuhinji zabodla leto dni mlajša ženska.

Po tragediji je bila v zaporu, a jo je po pritožbi izven razpravni senat izpustil. Osumljenka se je sicer sklicevala na obrambo pred možem in dejala, da je v preteklosti večkrat prihajalo do sporov.

Čez nekaj dni nov zločin

Maja lani pa smo poročali o dogodku, ko je žena zabodla svojega moškega, ki je bil predhodno nasilen do nje. Imel je prepoved približevanja, a je tedaj živel z njo.

Takrat se je zaboden moški usedel v avtomobil in se domnevno želel odpeljati do UKC Maribor, kjer pa je na Valvasorjevi ulici trčil v parkirano kombinirano vozilo in umrl.

31-letnico so nekaj dni po dogodku, izpustili na prostost, saj je preiskovalni sodnik ocenil, da ni razlogov za ponovitveno nevarnost in da se lahko brani s prostosti.

Preiskava po dobrem letu še ni zaključena

Predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru je za lokalec.si pojasnila, da sta zadevi pri Okrožnem sodišču v Mariboru vodeni kot kazensko-preiskovalni zadevi, v katerih so bili izvedeni vsi predlagani dokazi. “Ker je pristojno tožilstvo predlagalo dopolnitev preiskave, slednja še ni zaključena,” pojasni.

Kot nam je uspelo izvedeti, pa naj bi bili obe na prostosti. “V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočamo, da zoper nobeno izmed obdolženk ni bil odrejen ukrep določen v 192. členu ZKP,” nam je sporočila Jasna Murgel predsednica sodišča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.