05:25, ned, 7. Jul

Objavljen javni razpis za dodelitev Zoisove štipendije





Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je danes na spletni strani objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2023/2024. Prav tako so objavili tudi vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za obstoječe štipendiste. Rok za oddajo vlog za dijake je 8. september, za študente 9. oktober.

Zoisova štipendija se dodeli najuspešnejšim kandidatom, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje. Izkazati morajo vsaj en ustrezen izjemni dosežek in hkrati dosegati zahtevan šolski oziroma študijski uspeh, so zapisali v skladu.

Razpis je namenjen novim vlagateljem, ki še nimajo Zoisove štipendije oziroma se prvič prijavljajo, in tistim, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2023/2024 prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Tudi letos je možno oddati elektronsko vlogo preko portala Moja eUprava, kjer se vlagatelji prijavijo s svojo e-identiteto (kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPASS na mobilnem telefonu ali z elektronsko osebno izkaznico). Za mladoletne osebe odda vlogo zakoniti zastopnik. Letos je prvič možno oddati tudi elektronsko vlogo za nadaljnje prejemanje. Zoisova štipendija ni združljiva z državno štipendijo.

Višina štipendije za dijake znaša 142,18 evra, za študente pa 165,87 evra. Možno je pridobiti še dva dodatka, in sicer za bivanje v višini 94,78 evra in za štipendiste s posebnimi potrebami v višini 59,24 evra.

Razpisna dokumentacija in vloga sta na voljo na spletni strani sklada.

Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo že pridobili in v šolskem oziroma študijskem letu 2023/2024 ne prehajajo na višjo raven izobraževanja (prehod iz srednje šole na fakulteto), morajo vlogo za nadaljnje prejemanje oddati najkasneje do konca tega šolskega/študijskega leta: dijaki do 31. avgusta, študentje do 30. septembra. Vloga za nadaljnje prejemanje štipendije je dostopna na spletni strani sklada.

V začetku septembra bo sklad izvedel informativne delavnice za prijavo na razpis za potencialne prijavitelje.

Vrednost razpisa je 3,5 milijona evrov.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.