08:25, sob, 6. Jul

FOTO: Mlad Mariborčan Klemen Gartner postal novomašnik





“Kot župniji se iskreno in z vsem srcem veselimo, ker je naš župljan in sokrajan Klemen Gartner postal novomašnik,” so zapisali v Župniji Kamnica in Sveti Križ nad Mariborom.

Novomašnik Klemen Gartner je spregovoril tudi za Radio Ognjišče. Odgovoril je tudi na vprašanje, kaj ga je pripeljalo do tega, da se je odločil za duhovniški poklin.

“Kako je prišlo do tega, da sem tu, kjer sem? Deležen sem bil veliko ljubezni in sprejetosti, najprej v svoji družini, pa v domači župniji, v cerkvi, med prijatelji. To mi je dalo misliti. Vedno znova sem bil domač z Bogom v osebni molitvi. Ko sem se oziral nazaj na svoje življenje, sem se vprašal, kaj bi počel. Kaj pomeni to, da sem bil deležen toliko ljubezni in sprejetosti? Tudi jaz bi rad to dajal naprej. Na začetku sem se spraševal, ali je morda duhovništvo tisto, kar je Bog pripravil zame, da sem lahko jaz najbolj jaz. To sem preveril in zdaj stojim pred vami, pred cenjeno mariborsko nadškofijo in prosim, da me posvetijo,” je dejal Klemen Gartner.

Več lahko preberete TUKAJ.

Fotografije so z mašniškega povečanja, ki je potekalo v mariborski stolnici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.