06:21, tor, 30. Jul

VIDEO: Grozljivo nevarna vožnja, sopotnik prosil voznika: “Počasi, prosim te, pazi!”





Na družbenih omrežjih se širita posnetka izredno hitre in tudi zelo nevarne vožnje po avtocesti.  Srbski mediji so sprva zapisali, da gre za nevarno vožnjo na srbski avtocesti, a se je kaj hitro ugotovilo, da gre pri enem posnetku za vožnjo po ljubljanski obvoznici.

Medtem ko se posnetka širita, sta dosegla tudi slovensko javnost.  Kako zelo nevarna vožnja je,  kaže tudi števec na vozilu, ki kaže preko 250 kilometrov na uro. Izjemno nevarno pa ni samo to, da gre za visoke prekoračitve hitrosti, ampak da voznik zelo nevarno tudi vozi, prehiteva kar po odstavnem pasu. Vidi se namreč, da voznik sam snema, vozi samo z eno roko, telefon obrača na cesto, na armaturno ploščo in k sopotniku, prav tako tudi obrne nazaj, k zadnjim sedežem. Sliši se tudi prošnjo enega od potnika, ki prosi voznika, naj ta vozi počasneje. A ta prošnje ne upošteva, ampak nadaljuje in prehiteva tovorna vozila. Nato ga prosi, da naj pazi, še drugi potnik in mu pravi: “Počasi, prosim te, pazi!”

Policija prosi morebitne priče za podatke

Posnetka naj bi nastala že pred meseci. Opazno je tudi, da je sopotnik oblečen v zimska oblačila.  Portal 24ur.com poroča, da je slovenska policija seznanjena s posnetkom in da so jim s policije odgovorili, da bodo posnetek preučili, obenem pa da naprošajo morebitne priče, da posredujejo več podatkov, če so jim ti znani.

Predvidene kazni za takšno prekoračitev hitrosti

Glede na to, da se na posnetkih vidi števec, ki kaže čez 250 kilometrov na uro, se lahko predvidi tudi kazen. Za tako veliko prekoračitev hitrosti bi moral voznik plačati kazen 1.200 evrov, dobil bi še devet kazenskih pik. Posebna kazen bi ga doletela še za nevarno vožnjo, policija je za portal 24ur.com  razložila, da bi ga lahko doletela še prepoved vožnje vozila in tudi zaporna kazen do 12 let.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.