12:13, ned, 28. Jul

Odkrivajo se nove podrobnosti po smrti enoletnega fantka, na CSD revizija





Na dan prihajajo nove informacije o družini, ki je odgovorna za smrt dečka, ki bi letos poleti slavil šele drugi rojstni dan.

Konec junija je Slovenijo pretresla smrt fantka, ki je umrl v razbeljenem avtomobilu, star ni bil niti še dve leti. Zgodilo se je v Sv. Lovrencu v občini Prebold, otrok pa naj bi bil mrtev še pred prihodom reševalcev.

Pozimi ga je tudi že pozabila v avtu

Kasneje se je izkazalo, da so na domačem naslovu policisti našli droge. Skrb vzbujajoča informacija pa je, da to naj ne bi bilo prvič, da sta 35-letna mama in njen 38-letni partner otroka pustila v avtomobilu, poroča N1.

Podoben primer se je zgodil že marca letos. Policija je takrat prejela anonimno prijavo o zanemarjenju mladoletne osebe. Informacijo so delili tudi uporabniki družbenega omrežja Instagram. “Mama je pozimi *** pozabila v avtu, oblečenega le v bodi, kjer ga je pred prihodom policije pustila več kot eno uro,” je zapisal eden od uporabnikov.

Na pristojnem CSD poteka notranja revizija

N1 poroča, da kaznivega dejanja policisti niso ugotovili, so pa o dogajanju obvestili tožilstvo in center za socialno delo.

A zakaj strokovni delavci kljub temu in kljub obvestilu policije družine niso obiskali na domu? Kakšne postopke so vodili od marčevske anonimne prijave pa do tragičnega dogodka? So ravnali v skladu s stroko? Na ta vprašanja bo odgovorila notranja revizija, ki so jo uvedli na pristojnem centru za socialno delo. Ker revizija še poteka, vam več informacij še ne moremo podati,” je za N1 povedal direktor Verdev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.