06:31, tor, 30. Jul

FOTO: Ponoči izbruhnil požar, več oseb poškodovanih in prepeljanih v UKC Maribor





Danes malo čez polnoč je zagorel stanovanjski objekt.

“Ob 0.14 je v Kozjem Vrhu, občina Podvelka, zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Brezno – Podvelka, Radlje ob Dravi, Ožbalt, Kapla in Vuhred. V požaru so se poškodovale štiri osebe. Reševalci ZRCK so jih oskrbeli in tri odpeljali v UKC Maribor,” so zapisali na strani Uprave za zaščito in reševanje RS.

Pričakala jih je goreča hiša

“Poziv smo dobili nekje 00.15, bila so aktivirana vsa tri društva občine Podvelka in dve sosednji društvi, PGD Radlje in PGD Vuhred. Na kraju je bilo 45 gasilcev. Ko smo prišli do lokacije nas je pričakala groza. Goreč objekt, po gasilsko se reče bakla. Gorelo je vse, stanovanjski objekt je bil v celoti uničen. V hiši so bivale štiri osebe, tri so bile prepeljane v zdravniško oskrbo, ena je tam ostala, dve sta se že vrnili,” je za naš medij povedal poveljnik PGD Brezno – Podvelka Simon Šauperl.

Stanovalci hiše so gasilce pričakali pred hišo, k sreči, saj je bila ta v ognjenih zubljih: “Problem smo imeli tudi zaradi oddaljenosti in nedostopnosti terena. Gasilska vozila so oddaljena od hiše okoli 300 metrov. Bila je naporna intervencija, ki pravzaprav še traja. Objekt je bil lesen in je v celoti pogorel.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.