01:15, ned, 7. Jul

FOTO: Danes sta izdani dve novi priložnostni poštni znamki





Pošta Slovenije bo danes izdala dve novi priložnostni poštni znamki.

Prva bo izšla v sklopu serije Euromed Postal, katere tematika so letos festivali Sredozemlja, z drugo pa bo obeležila mednarodno filatelistično razstavo Multilaterale 2023, ki jo bo od 7. do 10. septembra letos gostila Slovenija.

Slovenska znamka iz serije Euromed Postal bo prikazovala Altroke Istra Gourmet Festival, ki poteka več mesecev v letu na območju Kopra in v njegovi okolici. Glavna značilnost festivala je organizacija več gastronomskih srečanj v različnih krajih, tako v urbanem kot ruralnem okolju slovenskega dela Istre. Gre za kulinarične tržnice, ki potekajo enkrat tedensko od maja do avgusta in zbranim za omizji ponujajo paleto istrskih lokalnih in regionalnih jedi ter brezalkoholnih in alkoholnih pijač. Festival je zrasel na izkušnjah dvodnevnega množičnega kulinaričnega dogodka v Kopru, ki je bil usmerjen k sladicam in se je imenoval Sladka Istra.

Novi priložnostni znamki Pošte Slovenije. Vir: spletna stran posta.si Pošte Slovenije

Druga znamka bo namenjena jesenskemu dogodku pod okriljem Filatelistične zveze Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom gospodarskega ministra Matjaža Hana, ki je namenjen sodelovanju sedmih evropskih filatelističnih zvez, in sicer Avstrije, Nemčije, Lihtenštajna, Luksemburga, Nizozemske, Švice in Slovenije. Organizacija je bila ustanovljena leta 1988, Slovenija pa se ji je pridružila leta 2014 ob razstavi v nemškem Haldenslebnu. Srečanja so zlasti priložnost za izmenjavo idej in dobrih praks na področju izdajanja znamk, delu z mladimi in drugih oblikah sodelovanja. Slovenska filatelistična zveza se je odločila razstavo pripraviti v Kopru, kjer bodo poleg razstave v več kot 300 vitrinah prisotni tudi filatelistični trgovci in stojnice poštnih uprav.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.