01:19, ned, 7. Jul

Štiri slovenske občine bodo prejele donacijo v skupni vrednosti 345.000 evrov





Trgovec Lidl Slovenija bo v okviru pobude Lidl za vitalno Slovenijo občinam Cerknica, Šalovci, Ravne na Koroškem in Mestni občini Ljubljana namenil donacije v skupni vrednosti 345.000 evrov. S (so)financiranjem lokalnih infrastrukturnih projektov želi družba spodbujati in krepiti gibanje ter zdrav življenjski slog lokalnega prebivalstva.

V Lidlu so izmed skupno več kot 80 predlogov projektov tretjine slovenskih občin izbrali štiri, ki jim bodo podelili svojo donacijo. Z njo bodo prispevali k sestavljanju prenosnega montažnega koloparka v občini Cerknica, revitalizaciji javnih površin v TNC Peterloug v občini Šalovci, obnovi trim steze v občini Ravne na Koroškem in nakupu opreme za potrebe že zgrajenega skate parka Stožice v Mestni občini Ljubljana, ki bo namenjen vožnji s skiroji, rolkami in kolesi, so sporočili iz družbe.

Namen pobude je krepitev aktivnega načina življenja prebivalstva v lokalnem okolju. S tem zasledujejo tudi cilje svoje trajnostne strategije, pri čemer sta glavni temi trajnosti dobro za planet in dobro za ljudi, so pojasnili.

“Vsako leto tako podpremo več kot 200 različnih organizacij, projektov in dogodkov. Ker smo se želeli v skladu z našo trajnostno strategijo še bolj povezati z lokalnim okoljem, je nastala pobuda Lidl za vitalno Slovenijo, s katero bomo podpirali projekte, ki aktivno ustvarjajo možnosti za bolj zdrav način življenja prebivalstva in različne generacije spodbujajo h gibanju. Močan interes med občinami dokazuje, da prepoznavajo pomen in vlogo lokalne skupnosti pri spodbujanju zdravega načina življenja,” je povedal generalni direktor Lidla Slovenija Ivan Udiljak.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.