04:33, tor, 30. Jul

Policisti Letalske policijske enote pomagali pohodniku, ki ga je ugriznila kača





Letalska policijska enota je v sodelovanju z dežurno ekipo za reševanje v gorah, danes dopoldan na območju Okrešlja, posredovala zaradi ugriza kače.
Pomagali so mlajšemu moškemu, ki je prijel in dvignil kačo, ta pa ga je ugriznila. Domnevno gre za gada. Med reševanjem moški (še) ni imel večjih zdravstvenih težav. Prepeljali so ga v zdravstveno ustanovo, so sporočili iz PU Celje.

Tri vrste strupenih kač živijo v Sloveniji

Strupi kač lahko povzročijo hude otekline in motnje pri strjevanju krvi, znaki zastrupitve pa se kažejo tudi kot driska, bruhanje, hude bolečine in oteženo dihanje. V Sloveniji živijo tri vrste strupenih kač, poleg laškega in navadnega gada še modras. Kače, ne glede na vrsto, je najbolje pustiti pri miru in se jim izogniti.

Ob 10.26 je v bližini doma na Okrešlju, občina Solčava, kača ugriznila pohodnika. Člani GRS Celje so pohodnika na kraju oskrbeli ter ga s pomočjo policijskega helikopterja in dežurne ekipe GRS z Brnika prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana, zapišejo na strani Uprave za zaščito in reševanje RS.

Druge novice

Comment

  • janko hočevar

    10 julija, 2023

    Me zanima, če bi ta, ki je prijel gada, prijel tudi krokodila…Če nima pojma o kačah, jih naj pusti pri miru!

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.