23:20, sob, 6. Jul

Zaradi močnih neviht ponoči ostalo 50.000 odjemalcev brez oskrbe z električno energijo





Ponoči, po tretji uri, so močne nevihte z vetrom, ki so zajele širši del oskrbnega območja družbe Elektro Maribor, povzročile poškodbe električnega omrežja.

Brez napajanja z električno energijo je tako okrog 4:30 ostalo približno 50.000 odjemalcev Elektra Maribor na srednji napetosti. Sodelavci Elektra Maribor so s preklopitvami do jutra to število že zmanjšali.

Ob 8:15 je tako brez napajanja še 37.000 odjemalcev, in sicer največ na območju Ptuja, Dornave, Lenarta, Ljutomera, Mačkovcev, Grada, Otovcev, Murske Sobote, Gaberja, Sela, Puconcev, Podvelke, Radencev, Vidma, Apač, Črncev, Zamarkove, Presike, Ruš, Limbuša, Selnice, Kamnice, Sladkega Vrha in Kungote.

Sodelavci ne terenu 

“Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo in vseh nevšečnosti, ki jih prekinitev napajanja z električno energijo prinese s seboj,” še sporočajo iz Elektra Maribor.

“Sodelavci se že ves čas trudijo čim prej zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev. Prav tako so že od zgodnjega jutra na terenu ekipe sodelavcev, ki odpravljajo napake. Uporabnike prosimo za razumevanje in prosimo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo,” še sporočajo iz Elektra Maribor.

Kot smo že poročali, so na delu tudi gasilci na več lokacijah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.