23:27, sob, 6. Jul

Zvezde prvega večera na festivalu Pivo in cvetje nedvomno Boney M





Uvodni dan 58. Festivala Pivo in cvetje Laško so najbolj zaznamovali nastopa skupine Boney M in Magnifica, številni znani obrazi v občinstvu ter dober sprejem novih trajnostnih usmeritev festivala s strani Laščanov in obiskovalcev.

Nekateri so v Laško iz Celja prikolesarili s festivalsko reprezentanco z znanimi športniki, drugi so se pripeljali iz Ljubljane s party vlakom Radia 1, tretji s karavano mopedov, četrti v protokolarnih vozilih in še na številne druge načine – vsi pa so prišli zaradi piva, cvetja in izbrane muzike. In spet jih je prišla nepregledna množica. Obiskovalci 58. festivala Piva in cvetja Laško so brez zadržkov sprejeli v trajnost usmerjene novosti, tudi žepu prijazno vstopnino, ter še enkrat več napolnili ulice in trge prikupnega mesteca ob Savinji.

Magnifico na festivalu Pivo in cvetje. Foto: Mediaspeed

Dogajanje na dveh glavnih prizoriščih, Zlatorog in Burin, dopolnjujejo številni manjši odri in odrčki za ljubitelje posameznih žanrov, od elektronske glasbe do ‘musikantenstadla’, balkan trapa, muzike 80. let in uličnih glasbenikov na vsakem koraku. Pivo in cvetje Laško je glasbeno in kulturno razgiban festival, pretkan s številnimi neglasbenimi vsebinami, vseeno pa so včeraj največ simpatij obiskovalcev poželi Magnifico, Žan Serčič, Jan Plestenjak, Big Foot Mama in seveda Boney M. Legende so najboljši odziv požele z lani obujenim hitom Rasputim, a tudi na ostale klasike, kot so Ma Baker, Daddy Cool, Belfast, Rivers of Babylon … se je starostno pisano občinstvo odzivalo odlično.

Glavna favorita drugega festivalskega dne bosta skupini Joker Out, ki bo po zaključnem nastopu festivala poletela na razprodano turnejo po Veliki Britaniji, ter žlahtni jubilanti Šank Rock, ki so klasika Piva in cvetja.

Ob njih bodo nastopili še Elvis Jackson, Luka Basi, BQL in Alya, ki je dan začela s koncertom na Šmohorju, kamor so se najbolj športni festivalski navdušenci dopoldan podali v sklopu akcije Gremo v hribe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.