04:19, sob, 6. Jul

V Maribor že prihajajo prostovoljci, ki bodo v veliko pomoč Olimpijskemu festivalu evropske mladine





Nekaj dni pred začetkom Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), največjega večpanožnega športnega spektakla v zgodovini Slovenije, se priprave približujejo vrelišču, prostovoljci iz celotne Slovenije se zgrinjajo v Maribor, nesebično pomagajo organizatorjem in prevzemajo zadolžitve, ki so jih nabrali na Olimpijskih igrah ter tekmovanjih najvišjega zahtevnostnega ranga.

Parola: En Ofem, ena misija, ena skupnost

Poznana parola najbolje povzema duh, ki se te dni širi po štajerski prestolnici in okolici Ljudskega vrta. Pod enim osrednjih slovenskih športnih prizorišč je mesto našla organizacijska ekipa OFEM-a in medse sprejela številne prostovoljce, brez katerih izvedba tako kompleksnega festivala ne bi bila mogoča. Na poziv k sodelovanju se jih je prijavilo približno 800, od tega jih bo 192 v Maribor prišlo iz tujine. Vse vodi cilj: narediti vse, da se bodo športniki in obiskovalci počutili tako dobro, da se bodo v Maribor hoteli vrniti.

Razlogi, zakaj postati Ofemov prostovoljec

Pot za prostovoljce in njihove mentorje se je začela na sredini junija. Zanje so pripravili serijo izobraževanj in usposabljanj, saj bodo ti vključeni ali prevzemali naloge v vseh segmentih prireditve. Njihova nesebična pomoč se bo pokazala med spremljanjem in usmerjanjem športnikov med prizorišči, pomagali bodo pri logistiki, izvedbi tekmovanj ter na vseh prizoriščih s spremljevalnim programom. Prav tako pa bodo nepogrešljivi pri delu v osrednji pisarni, medijskem središču in novinarskih centrih.

Organizator jim je v zameno za nesebičen doprinos uredil nastanitve, prevoze in prehrano, prav tako pa bo samo zanje vzpostavil mesto, kjer se bodo v prostem času družili in se zabavali. Prepoznali jih boste po posebnih uniformah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.