19:19, sob, 6. Jul

FOTO: Napovedi se uresničujejo, padala ogromna toča





Zaradi velike verjetnosti debele toče, močnih sunkov vetra in zelo močnih nalivov izdajajo na Agenciji RS za okolje (Arso) za jugozahodno in osrednjo Slovenijo najvišjo, rdečo stopnjo vremenske ogroženosti. Za torek izdali oranžno opozorilo za celotno Slovenijo.
O toči poročajo iz različnih koncov Slovenije, najhuje je bilo v Novi Gorici.

FOTO: Miša Miša, neurje.si
FOTO: Tatjana Mermolja
FOTO: Ciklon.si

Po besedah meteorologa Branka Gregorčiča nas danes in v torek čaka podobno vremensko dogajanje kot v preteklem tednu.

Gregorčič poudarja, da se bodo vremenske nevšečnosti, podobne tistim iz preteklega tedna, začele predvidoma danes pozno zvečer ali ponoči.

“Na severu Slovenije sprva pričakujemo neurja z močnim vetrom, krajevno lahko tudi točo in nalive. Še večja težava pa bodo nalivi v torek čez dan, saj se lahko nad določenimi območji tudi obnavljajo, posledično pa lahko pride do večjega porasta hudourniških vodotokov. V južni polovici Slovenije pa lahko v torek popoldne lokalno verjetno pričakujejo debelejšo točo, tako da bomo tudi na agenciji spremljali, kaj se dogaja z vremenom in po potrebi tudi zaostrili stopnjo vremenskega opozorila, kot smo ga že nekajkrat letos,” je poudaril Gregorčič.

Nevihte se bodo nadaljevale tudi jutri, kar velja predvsem za območje Gorenjske, Koroške, dela Štajerske in Prekmurja, je dodal Gregorčič. Ljudem svetuje, da so v prihodnjih 36 urah pozorni na vremensko dogajanje in sproti spremljajo opozorila in radarsko sliko ter omejijo aktivnosti na prostem v tistem času, ko bo vremensko dogajanje najbolj burno.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.