00:25, sob, 6. Jul

Avtoodpad na Pobrežju, bi se naj preselil v industrijsko cono





Podjetje Avtokomplet Pintarič, ki se na Puhovi ulici na Pobrežju že več kot tri desetletja ukvarja z odkupom rabljenih in karamboliranih vozil, njihovo razgradnjo, prodajo avtomobilskih delov in servisom, je z mariborsko občino blizu dogovora o selitvi, poroča Radio Maribor.

Kot navajajo lastnik soglaša s selitvijo v industrijsko cono, dejavnost se namreč zdaj opravlja na robu stanovanjske soseske.

Za Radio Maribor so na mariborski občini pritrdili pomislekom bližnjih stanovalcev, da je avtoodpad neskladen s prostorskim načrtom, ta naj bi namreč tam predvideval stanovanja. Lastnik Igor Pintarič pa za omenjen medij poudarja, da dolgoletno dejavnost opravlja zakonito.

Selitev naj bi se začela kmalu 

A očitno je blizu rešitev, ki je dobra za vse. Preselili bi se v industrijsko cono za poštnim centrom na Teznu, občini pa bi prepisali sedanje parcele, pravi Pintarič za Radio Maribor: “Septembra po vseh teh počitnicah naj bi se začele opravljati cenitve, potem pa je stvar dogovora. Moram pa poudariti, da občanov Maribora to v denarju ne bo čisto ničesar stalo, ker ne potrebujemo denarja, ampak prostor.”

Omenjen medij še navaja, da bi naj za selitev bi potrebovali do tri leta. Na občini pogovore potrjujejo, a podrobnosti še ne razkrivajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.