20:25, pon, 8. Jul

Štajerski dijak na mednarodni olimpijadi osvojil bron





Na jubilejni 20. mednarodni lingvistični olimpijadi, ki je med 21. in 29. julijem potekala v mestu Bansko v Bolgariji, je dijak Brest Lenarčič s Šolskega centra Rogaška Slatina v konkurenci 205 tekmovalcev iz 38 držav osvojil bronasto odličje in nagrado za najboljšo rešitev naloge.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) pa so Slovenijo poleg Lenarčiča zastopale še Vita Korošin in Patricia Király z Gimnazije Bežigrad ter Alja Šlenc z Gimnazije Kranj, so danes sporočili iz ZOTKS.

Slovenska ekipa je na ekipni tekmi dosegla častno omembo

Tekmovanje je najprej potekalo individualno, kjer so tekmovalci šest ur reševali lingvistične naloge. En dan pa je bil rezerviran tudi za ekipno tekmo, kjer so ekipe lingvistične naloge reševale štiri ure. Slovenska ekipa je na ekipni tekmi dosegla častno omembo.

Ekipo slovenskih dijakov je spremljala vodja ekipe in članica komisije ZOTKS Simona Klemenčič, so zapisali v sporočilu. Naslednje leto bo olimpijado gostila Brazilija.

Sicer ZOTKS dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področjih kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.