20:25, pon, 29. Jul

V hrvaškem narodnem parku otroka ugriznil modras, deček skoraj umrl





Pred petimi dnevi je šestletnega Belgijca Thibautsa ugriznil modras, ko se je z družino sprehajal po nacionalnem parku Paklenica.

Direktorica Nacionalnega parka Paklenica Natalija Andačić je za RTL Danes povedala, da so strupeni ugrizi izjemno redki. “Spomnimo se le enega primera, ko je modras v zadnjih dvajsetih letih ugriznil obiskovalca parka,” je dejala.

Šestletnega dečka Thibautsa iz Belgije je pred petimi dnevi ugriznil modras, ko se je z družino sprehajal po nacionalnem parku Paklenica. Ko so se na kratko ustavili ob reki, je deček prijel za vejo, a ni videl, da tam leži kača, nakar se je začela tekma s časom.

Dečka je v prst ugriznila kača, njegova družina pa ni bila prepričana, ali gre za strupeno kačo. Začel se je počutiti šibak, a na tem mestu ni bilo mobilnega signala, zato so se odločili, da se vrnejo do vhoda v park, kjer so opazili postajo prve pomoči, je za Nieuwsblad povedal njegov oče .

Izkazalo se je, da je šlo za modrasa

Oče je šestletnika vso pot nosil na ramenih in mu s tem rešil življenje. Če bi hodil sam, bi kri namreč hitreje krožila po telesu, kar bi pospešilo širjenje strupa. Dečkova mama je kačo na srečo posnela in izkazalo se je, da je šlo za modrasa.

Člani Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS) so dečka prepeljali v bolnišnico, kjer so mu vbrizgali protistrup. Ker pa je šlo za otroka, zdravniki niso takoj vedeli, kakšen je priporočeni odmerek, zato sta se starša nekaj časa bala za sinovo življenje. “Bilo je kot v filmu. Strup se je z mesta ugriza počasi širil in prišel do pazduhe. Če bi prišel do srca, bi umrl,” je povedal za medije oče.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.