18:30, pon, 29. Jul

FOTO: Ceste pod vodo, zaprti vrtci, razglašene izredne razmere





Padavine so povzročile poplave tudi v osrednji Sloveniji. Roman Koncilja, poveljnik Gasilske zveze Komenda, ki je pod vodo, je razglasil izredne razmere, je občina sporočila na Facebooku. Z območja doline Ličnice v občini Medvode pa so se odločili evakuirati stanovalce. V Kamniku so zaprli vrtce, vse ceste so neprevozne.

Meteorne vode so na območju občine Medvode zalile več objektov, sprožili so se plazovi. Z območja doline Ličnice v občini Medvode pa so se odločili evakuirati stanovalce. Zbirno mesto je športna dvorana Medvode, je sporočila občina na družbenih omrežjih. Cesta doline Ločnice je zaprta, odprta pa je cesta prek Katarine, je občina sporočila na Facebooku.

FOTO: Občina Komenda, Facebook

Promet na cestah je tudi sicer otežen, opozarjajo tudi, da so zaradi odtekanja vode odprti meteorni jaški.

V zbirnem centru Medvode so na voljo vreče s peskom za protipoplavno zaščito objektov. Občane sicer prosijo, naj ne zapuščajo domov in se umaknejo v višja nadstropja.

Razmere so resne tudi v občini Kamnik

Tudi občina Komenda svoje občane naproša, naj ne zapuščajo domov, dokler se vode ne umirijo. Moste pri Komendi so popolnoma pod vodo. Ko se razmere vsaj nekoliko umirijo, bodo gasilci začeli z izčrpavanjem vode, so sporočili na Facebooku.

Razmere so resne tudi v občini Kamnik. Zaradi razglašene izredne nevarnosti so zaprti vrtci v kamniški občini. Občane pozivajo, naj preventivno prekuhavajo vodo. Vse ekipe so na terenu in rešujejo dobave pitne vode glede na trenutno stanje infrastrukture.

Vse pozivajo, naj ostanejo doma in se umaknejo na varno, saj so vse ceste neprevozne.

Zaradi razlivanja hudourniških vodotokov in poplavljanja je zaprtih oz. neprevoznih večina občinskih cest na območju Polhovega Gradca in Črnega Vrha, ter regionalna cesta od Ljubljanice do Belice, so sporočili iz štaba CZ Občine Dobrova – Polhov Gradec. Tudi v tej občini bodo vsaj nekateri vrtci, kot kaže, ostali zaprti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.