15:25, sob, 6. Jul

Sporočili odločitev: V nedeljo bodo trgovine odprte





Predsednik vlade Robert Golob je napovedal, da bodo trgovine s hrano in tehnično opremo, kjer bo možno, odprte tudi v nedeljo. Ponekod bodo podaljšani delovni čas.

Po tem ko je Trgovinska zbornica Slovenije na ministrstvo za gospodarstvo in predsednika vlade Roberta Goloba naslovila prošnjo, da bi bile trgovine zaradi poplav to nedeljo izjemoma odprte, je zdaj Golob sporočil, da bodo trgovine s hrano in tehnično opremo, kjer bo možno, odprte tudi v nedeljo, ponekod bodo podaljšani delovni čas.

Dopolnjeno danes ob 16.25

Tekom dne bo izdana odredba, ki bo v času intervencije po poplavah omogočala odprtje trgovin z živili, tehničnim blagom ali otroško opremo tudi ob nedeljah in praznikih, da bodo ljudje lahko hitreje izvedli sanacijo, je po seji vlade pojasnil poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. Podaljšan čas odprtja med tednom bodo trgovine določile same.

Odprtje trgovin ob nedeljah in praznikih je namreč mogoče le skozi odredbo, ki jo izda poveljnik civilne zaščite.

Odredba bo po Šestanovih besedah dopuščala tudi podaljšanje odpiralnega časa trgovin, ne bo pa določala časa odprtja, to bo prepuščeno trgovinam.

Na seji vlade so se dogovorili tudi, da vsa komunikacija med ministri, ministrstvi in vsemi, ki želijo pomagati ali sodelovati pri intervenciji po poplavah poteka preko spletnega naslova podpora.urszr@gov.si, v ta namen pa bodo vzpostavili novo domeno, o kateri bodo javnost obvestili naknadno.

“Želimo, da vse naše akcije in ponudbe posameznih nevladnih organizacij ter posameznikov potekajo skozi en kanal,” je pojasnil Šestan. To bo služilo kot podpora štabu, ponudbe bodo ustrezno ovrednotene, da jih bodo lahko ob danih razmerah uporabili, je še dodal.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.