13:29, sob, 6. Jul

POZOR! Vijoličen alarm za točo, kraje že dosegla nevihta





Po Sloveniji se je v nekaterih krajih že razvila nevihta. Ponekod se pričakuje tudi toča.

Nekaj krajev v Sloveniji je zajelo deževje, bralci izpostavljajo, da je ponekod tudi že neurje. Vremenologi napovedujejo tudi točo.

VIR: Arso

Barve v razpredelnici spletne strani Agencije RS za okolje označujejo verjetnost, da se ob prikazanem času na obarvanih lokacijah pojavlja toča (rumena – zaznavna; oranžna – med/medium srednja; rdeča – hgh/high velika). Razpredelnica kaže podatke za ob 15.40. Prikazi so izdelani na podlagi trenutnih podatkov meteoroloških radarjev in so odvisne od razpoložljivosti radarskih meritev državne mreže meteoroloških postaj. Trenutno državna meteorološka služba upravlja dva meterološka radarja (Lisca in Pasja ravan).

Glede na napovedi bodo popoldan nastale posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo večinoma suho, zvečer bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 26 °C.  Jutri bo sprva zmerno oblačno, po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Čez dan se bo delno razjasnilo. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.