12:14, pon, 8. Jul

V Črni na Koroškem se je pri sanaciji objekta poškodovalo več oseb, med njimi vojaki in gasilci





Danes popoldne so bili policisti obveščeni, da se je v Črni na Koroškem, pri prečrpavanju meteornih voda in čiščenju kletnih prostorov kegljišča, poškodovalo več oseb, vojakov in gasilcev, ki so kazali znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Poškodovane so odpeljali v bolnišnico. Po prvih podatkih ni nihče od poškodovanih življenjsko ogrožen, so sporočili iz PU Celje.

“Med čiščenjem kletnih prostorov pod vodstvom gasilske enote je prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Plinu je bilo izpostavljenih 32 oseb, od tega 18 pripadnikov makedonske vojske, 8 gasilcev in 6 pripadnikov SV. Vse izpostavljene je na samem kraju dogodka pregledal in oskrbel dr. Robert Carotta, zdravnik Vojaške zdravstvene enote SV. Ocenil je, da so vsi izven življenjske ogroženosti, ob tem je 5 pripadnikov Slovenske vojske, 2 pripadnika makedonske vojske in enega gasilca preventivno poslal v nadaljnjo obravnavo v bližnje bolnišnice,” so sporočili iz Slovenske vojske.

Zapisali so tudi: “Slovenska vojska deluje skladno z visokimi standardi in varnostnimi ukrepi, zato na območje, na katerem delujejo enote SV, vedno napoti tudi sanitetno ekipo, ki lahko v območju delovanja takoj nudi pomoč in poskrbi za varno evakuacijo. Tako je tudi na območju Črne na Koroškem, kjer Slovenska vojska deluje že od samega začetka poplav in kjer je dnevno aktivnih več kot 300 pripadnikov slovenske in tujih vojska, ves čas prisotna ekipa vrhunsko usposaobljenih pripadnic in pripadnikov ROLE 1 z zdravnikom.”

Ogled kraja opravlja ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.