11:25, sob, 6. Jul

Delovno aktivnih največ doslej





Število delovno aktivnih se je povečalo za približno 1.300 oseb in doseglo novo najvišjo vrednost, odkar spremljamo ta podatek, so zapisali na SURS.

Več je bilo tako zaposlenih kot samozaposlenih. Število delovno aktivnih je zraslo v večini dejavnosti, najbolj v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih.

Mesečna rast petič zapored

Število delovno aktivnih je naraslo peti mesec zapored in doseglo najvišjo vrednost, odkar spremljamo registrske podatke o delovno aktivnem prebivalstvu. Delovno aktivnih je bilo približno 935.400 oseb ali 0,1 % več kot mesec prej. Od tega je bilo okoli 835.200 zaposlenih (za 0,1 % več) in nekaj manj kot 100.300 samozaposlenih (za 0,2 % več).

Rast tudi v širši časovni primerjavi

V primerjavi z lanskim junijem se je število delovno aktivnih dvignilo za 1,4 %. Zaposlenih je bilo več za 1,3 %, samozaposlenih pa za 2,6 %.

Povečanje v večini področij dejavnosti

Število delovno aktivnih se je v primerjavi z majem povečalo v 13 področjih dejavnosti in zmanjšalo v sedmih. Najbolj je naraslo v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih (za 2,3 %, na nekaj manj kot 33.000 oseb), največji upad pa smo zaznali v predelovalnih dejavnostih (za 0,2 %, na približno 211.800).

VIR: SURS

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.