12:15, pon, 29. Jul

Umrl priljubljen športnik: “V tem težkem trenutku se zavedamo bolečine in izgube, ki jo čutimo vsi”





“Z veliko žalostjo smo na Plavalni zvezi Slovenije sprejeli novico, da se je poslovil Božidar Bučar. V tem težkem trenutku se zavedamo bolečine in izgube, ki jo čutimo vsi, ki smo ga poznali kot dolgoletnega spoštovanega plavalnega delavca in očeta enega naših najboljših plavalcev, Jureta Bučarja,” so zapisali na Plavalni zvezi Slovenije.

Njegov vpliv na razvoj plavanja na slovenskem je bil velik. Deloval je na večjem številu področij, na organizacijskem in strokovnem nivoju, tako na ravni Plavalne zveze Slovenije kot v Plavalnem klubu Ljubljana. Kot član strokovnega sveta na PZS je skupaj s Fakulteto za šport uvajal najnovejše metode spremljanja pripravljenosti slovenskih vrhunskih plavalcev, zapišejo.

Nenehno je spremljal strokovno literaturo in novosti nesebično posredoval trenerjem ter tako vplival na strokovni razvoj plavanja na slovenskem. Bil je tudi sekretar Plavalne zveze Slovenije in skrbel za njen organizacijski razvoj.

“Če je bil na tekmi prisoten on, s svojim iskrivim pogledom, večnim nasmehom in tistimi značilnimi brki, smo namreč kar nekako vedeli, da bo vse v redu. Brez njega ni minila nobena resna tekma, kaj šele klubski piknik. Na nas tekmovalce je deloval pomirjujoče, nekako očetovsko, strahovi pred štartom so kar nekako izginili, ko si nekje ob bazenu zagledal njega. Tisti, ki ste skozi leta tekmovalne kariere to doživljali, dobro veste, o čem govorim, in da se tega ne da izraziti z besedami. Imel je tisto nekaj, neopisljivo,” se ganljivo poslavljajo od Bučarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.