07:25, čet, 4. Jul

Tina Šutej se je uvrstila v finale na SP v atletiki v Budimpešti





Tina Šutej je tretji dan svetovnega prvenstva v atletiki v Budimpešti v kvalifikacijah v skoku s palico preskočila 4,65 metra in se uvrstila v finale, ki bo v sredo ob 19.30.

Štiriintridesetletna Tina Šutej je izpustila začetno višino na 4,20 m, nato je 4,35 in 4,50 m zlahka preskočila. Nato je bila prvič prek letvice tudi na 4,60 metra.

Ko je bila letvica pet centimetrov višje, jo je prvič podrla, tudi drugič ji ni uspelo. Šele po njenem tretjem skoku je letvica ostala na stojalu in tedaj je bilo dokončno potrjeno, da si je priborila finale.

Članica celjskega Kladivarja je pred SP napovedala nov boj za odličja, ki jih na velikih tekmovanjih osvaja v zadnjih treh sezonah. Zadnjega je marca letos, ko bila druga na dvoranskem EP v Istanbulu, lani je bila na SP v Eugenu četrta in tretja na EP na prostem in na dvoranskem SP v Beogradu. S srebrom na dvoranskem EP je leta 2021 v poljskem Torunu osvojila svoje prvo veliko člansko medaljo.

Šutej je na diamantni ligi v Dohi 5. maja s 4,76 m izenačila svoj slovenski rekord na prostem; 4,76 metra je skočila 11. septembra 2021 v Ljubljani. Absolutni državni rekord je s 4,82 m postavila 2. februarja letos v dvorani v Ostravi.

vir:sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.