07:22, čet, 4. Jul

Nov obraz v NK Maribor: “To je zame pomemben korak naprej v karieri”





Prestopni rok v Ljudskem vrtu še ni končan: po vmesnem odhodu nov prihod. Vrzel, nastala s selitvijo Ivana Brnića v Grčijo, zapolnjena s prihodom 20-letnega krilnega napadalca iz Severne Makedonije. Nov obraz v Ljudskem vrtu je Behar Feta (167 cm, 64 kg), zapišejo na uradni strani NK Maribor.

“Gre za mladega, nadarjenega nogometaša, reprezentanta Severne Makedonije, predvsem pa za profil igralca, ki je bil načrtno izbran. Vedeli smo, da bo Brnića ob takšnih predstavah dolgoročno skoraj nemogoče zadržati in smo skušali biti pripravljeni, tako da smo imeli dovolj časa za spremljanje ter izbiro. V slovenskem prostoru je kar nekaj zanimivih fantov, a z drugačnimi značilnostmi. Naš izbor je Behar Feta, ki ima dinamiko, hitrost, sposobnost v igri ena na ena. Že zdaj se je znašel pod drobnogledom večjih klubov, a smo ga uspeli pripeljati, ker smo bili izredno hitri. V prejšnji sezoni je izstopal v svojem okolju in imel osrednjo vlogo pri preboju moštva Voska Sport v prvo ligo, zdaj pa je želel narediti korak naprej v karieri. Dogovor je sklenjen za tri leta, ob plačilu določenega nadomestila klubu. Del denarja, pridobljenega od odškodnine za Brnića, smo morali vložiti v dopolnitev ekipe in menim, da smo poiskali ustrezno rešitev. Seveda ne bomo prehitevali z napovedmi in pričakovanji, potreben bo določen čas za prilagajanje, toda verjamem, da bo Feta lahko nadomestil odhod Brnića, ki ni zanemarljiv,” o naslednji kadrovski potezi za uradno spletno stran NK Maribor komentira športni direktor Marko Šuler.

Novinec v vijol’čnem domu je opozoril nase, ko je za dosedanji klub (Voska Sport) z učinkovitimi predstavami (28 tekem, 29 golov) v drugoligaškem tekmovanju prispeval velik delež k napredovanju. Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s št. 7, nov izziv pa pričakuje z velikim motivom, zapišejo na strani NK Maribor.

“Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. To je zame pomemben korak naprej v karieri, na naših prostorih vsi dobro vemo, kaj pomeni 16-kratni prvak Slovenije in kakšno zgodovino ima. Gre za velik izziv za mladega igralca in komaj čakam, da se pridružim moštvu na treningih, tekmah. Najtežje je govoriti o sebi, a zame velja, da se odlikujem po hitrosti, najboljše se znajdem v vlogi krilnega napadalca na levi strani. Prve nogometne korake sem naredil v rojstnem kraju, pri Fortuni iz Skopja, se potem preselil v Shkendijo, članske izkušnje pa sem pridobival pri klubu iz Ohrida, Voska Sport. V prvi sezoni nam ni uspelo, saj smo izgubili v dodatnih kvalifikacijah, v drugi pa smo si priigrali uvrstitev v prvo ligo. Tretjo sezono sem tako začel v prvoligaški konkurenci, odigral dve tekmi, a je prišel klic iz Maribora in odločil sem se za prestop. Želim si priboriti čim več minut na igrišču, prispevati svoj delež k uresničitvi klubskih ciljev in upam, da je pred nami uspešno nadaljevanje sezone,” ob prihodu v Ljudski vrt za spletno stran NK Maribor pove Behar Feta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.