10:28, pon, 29. Jul

Umrl častni občan in velik gospodarstvenik





Na družbenih omrežjih so sporočili žalostno vest: V 93. letu starosti je preminil častni občan Občine Ormož Milan Ritonja.

“Milana Ritonjo se spominjamo kot direktorja in soustanovitelja tovarne »Jože Kerenčič« Ormož, ki sta se ji v teku let po njegovi zaslugi pridružila obrata Carrera in Optyl. Milan Ritonja je bil požrtvovalen gospodarstvenik, ni mu bilo težko potrkati na vrata mnogih svetovno znanih gospodarskih subjektov in jih nagovarjati, da zgradijo in odprejo svoje obrate v Ormožu. Tovarna »Jože Kerenčič« in Carrera Optyl sta v času Milana Ritonje bila ena največjih zaposlovalcev v Spodnjem Podravju,” so zapisali na profilu Občine Ormož.

“Milan Ritonja je bil tudi politično aktiven, v osemdesetih letih je bil predsednik Izvršnega sveta skupščine občine Ormož in predsednik Skupščine občine Ormož. Predvsem zaradi svojega dolgoletnega uspešnega delovanja na gospodarskem področju, je leta 2009 bil imenovan za častnega občana Občine Ormož. Hvala za vse storjeno. Svojem izrekamo iskreno sožalje. Župan Danijel Vrbnjak z občinsko upravo,” še zapišejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.