09:27, sob, 6. Jul

Odziv ekipe priljubljene lokacije, ob kateri naj bi prišlo do zastrupitve psov





Poročali smo o tem, da je nekaj lastnikov psov opozorilo, da so se njihovi ljubljenčki najverjetneje zastrupili ob priljubljeni lokaciji. Na to je opozorila tudi ekipa, ki vodi Green Lake, in izpostavila, da so psi pri njih dobrodošli in da imajo potrdila o neoporečnosti vode.

Poročali smo, da so nekateri lastniki psov na družbenem omrežju Facebook zapisali, da imajo njihovi psi zdravstvene težave in da naj bi se zastrupili.

Prav tako na Facebooku je kmalu sledil odziv vodstva lokala Green Lake, v katerem so zapisali, da dnevno odgovarjajo na vprašanja o domnevnih zastrupitvah kužkov na območju Green Lakea, ali je voda neoporečna in ali so kužki pri njih dobrodošli. “Voda je neoporečna, za kar imamo tudi rezultate testiranj. Kužki pri nas so vedno dobrodošli, tudi v gostinskih objektih, kar verjetno že veste, če ste kadarkoli v letošnji sezoni bili pri nas.”

O domnevnih zastrupitvah psov. Vir: Facebook, Green Lake

Pri tem pa so izpostavili še: “Pa vendar ne moremo prevzeti odgovornosti za vaše ljubljenčke, med obiskom pri nas. V skladu z Zakonom o zaščiti živali je lastnik odgovoren za zaščito, skrb in varovanje domače živali, in v to sodi tudi nadzor nad gibanjem domače živali, skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Nimamo nobenih informacij s čim bi se naj kužka zastrupila in ali sta se res v notranjosti objekta Green Lake-a.”

Lastnike pa pri tem opozarjajo, “da pazite na svoje ljubljenčke, ne glede na to na kateri javni površini ste. V kolikor pa pri nas opazite, da kdo nastavlja kakšne sumljive stvari, pa nas nemudoma obvestite ali pokličite policijo!!”

Še enkrat so poudarili, da so vabljeni vsi, tudi tisti s kužki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.