08:32, pon, 8. Jul

Razočarani gasilci ostajajo brez opreme: “Žal na takšen način ne moremo več delovati”





“Žal nas je danes zopet zajelo močno deževje, ki je dokaj hitro začelo povzročati težave po naši občini,” so včeraj na družbenih omrežjih zapisali v PGD Prevalje.

“Sami nejevoljni in slabe volje in moramo izpostaviti nekaj dejstev, ker smo tako podhranjeni z opremo, da žal na takšen način ne moremo več delovati. Še vedno nimamo vrnjene opreme iz zadnjih intervencij (črpalke, cevi, agregati), poleg tega, da imamo toliko uničene opreme, da žal ne moremo zagotavljati operativne pripravljenosti, kot smo jo nekoč,” v uvodu zapišejo.

Brez vozila Ford Ranger GVGP-1 so že od 4.8., brez ostale opreme prav tako, intervencije pa se iz dneva v dan dogajajo, v gasilskem domu pa imajo samo še kakšno črpalko in lopate ter samokolnice.

“Še vedno nimamo navodil, kako naprej. Kdo nam bo zagotovil to opremo, občina, država, zavarovalnice? Še vedno ni znano, pa smo operativno podhranjeni že skoraj mesec dni. Upamo, oziroma zahtevamo, da se te zadeve čimprej bodisi na občinskem ali državnem nivoju!”

“Za nas nespoštovanje dela gasilcev in našega truda”

Druga stvar, ki jih je včeraj žalostila, je to, da so imeli od 4.8. vedno na voljo pesek, protipoplavne vreče, lopate, za samozaščito objektov. “Vsak je imel priložnost, se pripraviti na morebitno poplavljanje. V največjem navalu pozivov na nujno številko 112, so se vmes začeli klici po potrebah vreč in zaščit objektov. Namesto, da bi vsi aktivno pomagali občanom, je polovica operative v največjem nalivu polnila vreče in jih celo dostavljala po Prevaljah. Za nas nespoštovanje dela gasilcev in našega truda. Zaradi tega je do nekaterih, ki so res potrebovali pomoč, prišla pomoč nekoliko kasneje! Zahvaljujemo se PGD Kotlje za pomoč!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.