06:36, pon, 29. Jul

FOTO: Mednarodni poziv za identifikacijo mrtvega otroka





Nemška policija in INTERPOL iščeta pomoč javnosti pri identifikaciji umrlega dečka in ugotavljanju sumljivih okoliščin njegove smrti.

Otrokove ostanke so odkrili 19. maja 2022 v reki Donavi blizu Grossmehringa na Bavarskem v Nemčiji, obtežene s ploščo iz kamnitih plošč in zavite v folijo. Kako dolgo je bilo truplo v vodi, ni znano.

“Deček naj bi bil star med pet in šest let. Bil je visok približno 110 cm in težak 15 kg, rjavih las in krvne skupine 0. Rezultati preiskave kažejo, da je verjetno nekaj časa preživel zunaj Nemčije. Da bi razširil obseg preiskave in na zahtevo nemških oblasti, je INTERPOL razposlal črno obvestilo 195 državam članicam organizacije. Črna obvestila so mednarodna opozorila, ki se uporabljajo za zbiranje informacij in obveščevalnih podatkov o neznanih truplih,” zapišejo na strani Interpola.

“Nekdo, nekje nekaj ve o tem fantu, zato je enako pomembno, da nekatere podrobnosti objavimo javno. Ne glede na to, ali je bil žrtev trgovine z ljudmi, ugrabitve ali nasilja, smo predani mobilizaciji vseh policijskih zmogljivosti Interpola, da bi ga identificirali in pomagali preiskovalcem osvetliti njegovo smrt,” so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.