07:19, sob, 6. Jul

Mlada družina s hudo bolnim 6-mesečnim dojenčkom v poplavah ostala brez hiše in kmetije





V Društvu Viljem Julijan prosijo za pomoč za družino 6-mesečnega Oskarja, ki ima hudo redko bolezen in so v poplavah izgubili hišo in celotno kmetijo, ki je bila vir njihovega preživetja.

Mlada družina s tremi otroci je čez noč ostala brez vsega, saj so deroče vode in plaz uničili vse njihovo imetje, od hiše je ostal samo kup ruševin, uničene pa so tudi druge stavbe na kmetiji, delovni stroji ter njive.

Komaj 6-mesečni fantek Oskar se je rodil s hudo redko boleznijo, zaradi katere mora biti priklopljen na aparat, sedaj pa so katastrofalne poplave njegovi 5-članski družini povsem uničile dom in kmetijo. Oskarjeva starša Nejc in Urška sta otroke pred smrtonosnim plazom, ki je zasul njihovo hišo, rešila zadnji hip, tako da so z otroci skupaj z Nejčevimi starimi starši in bratom zbežali iz hiše po hribu.

Ker mora biti Oskar priklopljen na aparat, preko katerega dobiva umetno hrano, so mu zatem na srečo življenje rešili s helikopterjem, ki ga je pripeljal v bolnico na ustrezno zdravstveno oskrbo.

Ko je mama Urška z Oskarjem prišla nazaj iz bolnice, njihove hiše ni bilo več, od nje so ostale samo ruševine, celotna kmetija pa v popolnem razdejanju in uničena. Družina je tako v eni noči izgubila vse, kar je imela in vse, za kar sta starša trdo garala. V Društvu Viljem Julijan so sedaj pristopili na pomoč družini ter zanje na trr društva odprli sklic, kamor lahko nakažete donacijo.

Donacijo za Oskarja in njegovo družino lahko prispevate z SMS s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 6908 898, sklic: SI00 552023 in namen: »Donacija za družino Zager – poplave 2023«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.