18:19, pet, 5. Jul

FOTO in VIDEO: ZPM Maribor znova zaključuje uspešne počitnice, osem izmen letovanj in 14.000 obiskov aktivnosti





Zadnji dan počitnic so se otroci zabavali na Trgu svobode, na neresni olimpijadi in Lekovem živžavu.

Kočija dedka Mraza je že obiskala center Maribora in preverila, kaj se dogaja. Gre za zgolj eno od številnih aktivnostih, ki jih je Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM Maribor) organizirala v sklopu zaključnega dogajanja na Trgu svobode.

Ob tem so predstavili, kako uspešne so bile počitnice pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Poletje v ZPM Maribor ocenjujejo kot izredno uspešno. Letos so zbrali rekordna sredstva za Pomežik soncu in s tem pomagali 24 organizatorjem. Breda Krašna, sekretarka ZPM Slovenije, je ob tem povedala, da so v letošnjem letu razdelili več kot 450.000 evrov. Zaradi teh sredstev je letovalo več kot 1000 otrok in 135 otrok s posebnimi potrebami.

Opozorila je, da sredstva za spremljevalce zberejo sami, kar še vedno kaže, da otroci s posebnimi potrebami niso v enakopravnem položaju kot ostali. Spremljevalci, prostovoljci, so tisti, brez katerih izvedba takšnih programov ne bi bila možna.

Letos je preko ZPM Maribor letovalo kar osem skupin. Nina Babič, predsednica ZPM Maribor, je povedala, da je bilo v Domu Miloša Zidanška v dveh izmenah 112 otrok in v Poreču v šestih izmenah 1565 otrok.

Letovali so tudi številni otroci s poplavljenih območij.

Kornelija Kaurin, koordinatorica dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, je predstavila druge aktivnosti, ki so jih izvedli v Mariboru. Ogromno, skupno nekaj manj kot 14.000 obiskov otrok, pa so beležili pri drugih aktivnostih. Začeli so na Lentu, kjer so zabeležili 5700 obiskov.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov:


Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.