05:29, sob, 6. Jul

Ganljiv zapis: “Moral bi v 1. razred, pa ne greš. Moral bi spoznati prvo učiteljico. Pa je ne boš.”





Ljubeča mami Manja Gašpar – Za Vidov korak, je mamica sončka, ki ima redko bolezen. Ob včeranjšnjem dnevu je zapisala nekaj besed, ki sežejo v srce.

Njen zapis objavljamo v celoti:

“Danes bi moral v 1. razred. Pa ne greš. … Danes bi moral spoznati svojo prvo učiteljico. Pa je ne boš. … Danes bi se morala začeti avantura osnovne šole zate. Pa se ne. … Boli me. Zelo boli. Sedim na balkonu hotela Arija na Debelem rtiču, gledam čez drevesa do morja in čakam, da končaš s fizioterapijo. In solze tečejo. … Pridejo dnevi, datumi, trenutki, ko me boli bolj kot ostale dni, da si ti tisti moj posebni otrok, ki določenih reči ne bo nikoli izkusil, nikoli zmogel. Učim se dovoliti si te občutke. Potem pa vstanem, obrišem solze, popravim krono in grem z dvignjeno glavo naprej.”

“V Društvu Viljem Julijan danes na prvi šolski dan prosimo vse, da smo danes tudi v mislih z vsemi otroci s težkimi redkimi boleznimi in težkimi neozdravljivimi zdravstvenimi stanji, ki ne zmorejo iti v vrtec in šolo. Dragi mali borci, ste v naših srcih,” so zapisali v društvu Viljem Julijan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.