18:15, pet, 5. Jul

Moški v Stražunskem gozdu razkazuje svoje spolovilo, to odgovarja policija …





Na Facebooku je uporabnica opozorila sprehajalke, ki se sprehajajo po Stražunskem gozdu v Mariboru, da se tam ponovno pojavlja nek moški, ki razkazuje svoje spolovilo. Sodeč po objavi in komentarjih pod njo, se je to že dogajalo.

Obrnili smo se na policijo, da izvemo, ali je domnevnega storilca kdo tudi prijavil, ali so ga izsledili in kaj lahko sprehajalke in sprehajalci konkretno naredijo, da se izognejo nevarnosti. Ne gre namreč zgolj za to, da naj bi nekdo razkazoval svoje spolovilo, ampak tudi zato, da se s tem nedostojno vede ter kali javni red in mir.

Marsikatera sprehajalka pa je ob tovrstnih dogodkih lahko še dodatno prestrašena, se počuti ogroženo ali celo napadeno.

S Policijske uprave Maribor so nam sporočili, da policisti Policijske postaje Maribor II po dosedanjem preverjanju niso bili obveščeni o zadnjem primeru, nazadnje so bili obveščeni o neprimernem nagovarjanju moškega iz vozila v Stražunskem gozdu konec avgusta, a moškega takrat niso izsledili.

Za tovrstne primere pa svetujejo občanom, da pokličejo na 113, da lahko policisti izsledijo kršitelja na kraju.

 

Objava na Facebooku o domnevnemu razkazovalcu

Za nedostojno vedenje so po Zakonu o varstvu javnega reda in miru predpisane tudi denarne kazni oziroma globe. Globe so zapisane še v tolarjih, prejšnji valuti. Pri tem velja, da je en evro 239.64 slovenskih tolarjev.

“7. člen Zakona o varstvu javnega reda in miru:
7. člen
(nedostojno vedenje)
(1) Kdor se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede na način, opisan v 5. točki 2. člena tega zakona, se kaznuje z globo od 25.000 tolarjev do 100.000 tolarjev.
(2) Kdor se prepira, vpije ali se nedostojno vede do uradne osebe pri uradnem poslovanju, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 200.000 tolarjev.
(3) Kdor na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči vznemirjenje ali zgražanje ljudi, se kaznuje z globo od 50.000 tolarjev do 100.000 tolarjev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.