13:25, pon, 8. Jul

FOTO: Dravske elektrarne Maribor pred hidroelektrarno Fala postavile javno polnilno postajo za električna vozila





Družba Dravske elektrarne Maribor, največja proizvajalka električne energije iz obnovljivih virov, je konec preteklega tedna na parkirišču pred hidroelektrarno Fala s postavitvijo polnilne postaje visoke moči vzpostavila možnost polnjenja električnih vozil za mimo vozeča električna vozila.

Uporabnikom je na razpolago polnilnica s tremi priključi, s čimer so podprti trije standardi polnjenja, in sicer CHAdeMO, CCS (Combined Charging System) in Type 2 (AC). Polnilnica je vključena v zaledni sistem eFrend, navodila za uporabo in plačilo so nameščena na polnilnici, kjer uporabniki najdejo tudi QR kodo za namestitev aplikacije za sistema Android in iOS.

Polnilnica omogoča polnjenje dveh vozil hkrati in deluje 24 ur na dan

Polnilno mesto 50 kW DC s priključkoma CHAdeMO in CCS omogoča, da baterijo električnega vozila v dobre pol ure napolnite z do 25 kWh električne energije, kar je v povprečju dovolj za približno 150 kilometrov. Polnilna postaja ima tudi priključek Type 2 AC z močjo 22 kW. Polnilnica tako omogoča polnjenje dveh vozil hkrati in deluje 24 ur na dan.

Damjan Seme, generalni direktor DEM je ob tem dodal: »S postavitvijo polnilne postaje visoke moči ob našem hidroenergetskem objektu, ki nudi polnjenje električnih vozil z električno energijo, ki je v celoti pridobljena iz obnovljivega vodnega vira, sledimo zavezam in ciljem države in skupine HSE pri zelenem prehodu. Glede na rast števila električnih vozil in skladno z našo primarno dejavnostjo, načrtujemo ob hidroelektrarnah na slovenskem delu reke Drave postavitev dodatnih polnilnih postaj, ki bodo namenjene tudi zunanjim uporabnikom.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.