05:28, čet, 4. Jul

VIDEO: Grozljivi prizori obračuna dijakinje s starejšo stanovalko doma za upokojence





Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je danes v izjavi za javnost razjasnil okoliščine glede dijakinje, ki naj bi, medtem ko naj bi delala v okviru študentskega dela, fizično obračunala s stanovalko doma.

Na ministrstvu za solidarno prihodnost so namreč prejeli posnetek fizičnega obračuna dijakinje s starejšo stanovalko, o čemer danes poročajo slovenski mediji.

Ogledate si ga lahko TUKAJ.

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je poudaril, da na ministrstvu najostreje obsojajo dejanje, takoj so ukrepali in kontaktirali zavod, kjer naj bi se to zgodilo, in zahtevali, da ukrepa, naprej tako, da ustrezno zaščiti stanovalko, in nato, da takoj odstrani storiteljico in prijavi dejanje. Pravi, da so na ministrstvu za ničelno toleranco do nasilja.

Zavod je po njegovih besedah takoj ukrepal in prijavil dejanje ustreznim službam. Prav tako bodo izvedli tudi interni nadzor. Pravi, da še ne ve, kako so na zavodu izvedeli, kaj se je zgodilo, njemu je najpomembnejše, da so takoj ukrepali. Kdo je izvajal nasilje in kakšne bodo posledice, bodo po njegovih besedah raziskale ustrezne službe.

Dejanje naj bi se zgodilo v preteklih dneh, na ministrstvu pa so posnetek dobili danes.

Izpostavil je, da bo treba narediti tudi več na sistemski ravni delovanja socialno varstvenih zavodov, saj ne gre za osamljen primer, upa pa, da se bodo iz tega tudi kaj naučili in uspeli rešiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.