05:23, sob, 6. Jul

Zaničujoč odnos mladostnikov do pacientov: “Posrane debele riti ali pa une stare zgubane …”





Le nekaj dni po tistem, ko je izbruhnil škandal zaradi dijakinje, ki se je v Domu starostnikov Trebnje neprimerno obnašala do oskrbovancev, so na Facebook strani Zaposleni v zdravstvu delili objavo, iz katere je razviden zaničujoč odnos mladostnikov do pacientov.

Sodeč po objavi je skupina mladih, najverjetneje sošolcev, na glas in s posmehom komentirala, kako opravljajo nego pacientov. Med drugim so, kot je iz objave razvidno, dejali, kako jim gre na bruhanje: “Posrane debele riti ali pa une stare zgubane ku..e in pi..e. Ej stara to smrdi in bi jo najraje fu..il nekam.”

Nasproti ženske, ki je objavila zapis je sedela starejša gospa, ki je v mladostnike nemo strmela. “Skupine to ni ustavilo, ampak so le zvišali ton in nadaljevali: “Zadnjič sem dobil eno z MRSO in zraven nje dve pokretni in ej stara, nismo vedeli kaj ima, pič.a ji materina, da bom crknil tu zarad takih.”

Gospa nasproti nje naj bi s solzami v očeh povesila in obrnila glavo. Ko je avtobus ustavil so izstopili in nadaljevali v enakem tonu do ustanove. “Kakršenkoli komentar z moje strani ni potreben. Le še vnovično razočaranje.”

Ob tem so na Facebook strani Zaposleni v zdravstvu zapisali: “Vaše izkušnje z dijaki, študenti, sodelavci v ordinaciji, na oddelku, praksi, študentskem delu, mentorstvu, poučevanju..kaj bi se dalo vse obrniti na bolje za bolj spoštljivo prihodnost vseh? Diskusija več kot dobrodošla.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.