05:22, sob, 6. Jul

Slovenska karitas zbira pomoč za prizadete v potresu v Maroku





Slovenska karitas je začela zbirati sredstva za pomoč po potresu v Maroku, v katerem je umrlo več kot 1000 ljudi, mnogi so ranjeni, številne stavbe uničene ali poškodovane. Zbrana sredstva bodo posredovali Karitas v Maroku, ki bo pomoč najprej namenila za oskrbo z osnovnimi potrebščinami, začasna zatočišča, kasneje tudi za obnovo domov.

V Slovenski karitas so se odzvali pozivu k pomoči Karitas v Maroku. Še predobro namreč vedo, kako lepo je občutiti solidarnost iz tujine ob naravni nesreči, saj so je bili po nedavnih poplavah deležni veliko od svojih sestrskih Karitas iz Evrope, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so pojasnili, da na območju, ki ga je prizadel potres, deluje ekipa Škofijske karitas Rabat, ki nujne ukrepe za pomoč usklajuje z mednarodno mrežo Karitas. Pripravljajo pakete z osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Zbrana sredstva bodo najprej namenili oskrbi s hrano, vodo, higienskimi potrebščinami, začasnimi zatočišči in psihosocialni pomoči, kasneje pa za obnovo domov in normalizacijo življenja najbolj ranljivih družin.

Vsak dar bo dobrodošel pri pomoči in odpravljanju posledic potresa za že tako zelo ranljive prebivalce, poudarjajo v Slovenski karitas. Sredstva zbirajo s pomočjo sms-sporočil, pri čemer je mogoče s poslanim sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na številko 1919 darovati pet oziroma deset evrov. Dar za prizadete v potresu pa je možno nakazati tudi na transakcijski račun Slovenske karitas.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.